-3.5 C
Široki Brijeg
More

  Svako putovanje započinje prvim korakom

  MissStoma Magazin koristi pouzdane i provjerene izvore za članke!

  Tvoja bolest je izmakla kontroli? Ne reagiraš više na lijekove, stvaraš antitijela na biološku terapiju? Liječnici preporučuju da se odradi stoma, a ti nisi načisto s tom odlukom?

  Udahni duboko i probaj zamisliti sve smetnje i probleme koje ti tvoja dijagnoza uzrokuje. Sve te godine borbe, proljev, krv u stolici i sluz, bolovi, česte hospitalizacije… i milijun drugih problema s kojima se susrećeš.

  Je li tvoje crijevo, takvo kakvo jeste, zaslužilo da se boriš za njega?!? I ja mislim da nije!

  Možda te koči i strah od nepoznatog? Ne boj se, naučit ćeš. Nitko nije rođen spreman za takvu promjenu u životu. Nisam ni ja bila. Nisam ni ja znala u što se upuštam. I ja sam odbijala prihvatiti ileostomu. Ali, s vremenom ćeš naučiti, a kvaliteta tvog života će postati bolja. Riješiti ćeš se i hrpe lijekova, biti slobodniji u svojim putovanjima, i, hospitalizacije će biti svedene na minimum.

  Ako liječnici savjetuju operaciju, a ti nisi siguran, potraži još jedno mišljenje ili možda dva. Ako je stoma tvoje rješenje, odvaži se i s vjerom i pouzdanjem prihvati svoj novi put. Bit će uspona i padova, biti će i neprespavanih noći. Nećeš postati imun na bol, na tugu, ali ćeš zasigurno osjetiti olakšanje. Biti ćeš slobodniji, pokretljiviji, uživati više u izlascima i društvu, provoditi više vremena s obitelji…

  Ja živim punim plućima, uživam u životu i s ponosom pokazujem svoju vreću. Drugačija jesam, ali pozitivno drugačija i umjesto da mi bolest okupira vrijeme i pažnju, ja živim i uživam u svemu što mi život pruža.

  Odvaži se i budi drugačiji od drugih!

  Prijevod/Tekst: Marija Primorac, mag.act.soc

  DARIVANJE

  Zavirite u Darivanja koja MissStoma Magazine ima. Sigurno ćete pronaći nešto za sebe!

  Sadržaj web stranice MissStoma Magazine je isključivo informativnog karaktera. Ova stranica, kao ni društvene mreže povezane uz istu, ni pod kojim okolnostima nisu zamjena za profesionalni medicinski savjet, dijagnozu niti liječenje.

  stoma

  Grupa podrške

  Pridruži se grupi podrške za osobe s raznim oblicima stome (ileostoma, kolostoma, urostoma, jejunostoma...), pouchem (j-pouch, k-pouch, w-pouch...) i resekcijom crijeva i postani dio velike zajednice u kojoj možete puno toga naučiti, ali i doprinijeti zajednici svojim znanjem.

  OSTAVI KOMENTAR

  Unesite svoj komentar!
  Ovdje unesite svoje ime

  1,099ObožavateljiLike
  3,607PratiteljiPrati
  29PratiteljiPrati

  Marija P.

  Author

  Founder and the author of the MissStoma Health & Lifestyle Magazine. Also, an IBD warrior, cancer survivor, and stoma owner trying to spread the awareness about invisible illness that almost stole my life and about the invisible disability that gave me my life back.

  Translate »