18.5 C
Široki Brijeg
More

  Sprej za zaštitu kože oko stome

  MissStoma Magazin koristi pouzdane i provjerene izvore za članke!

  Sprej se nanosi na kožu oko stome i stvara tanak zaštiti sloj. Nakon što se osuši, moguća je primjena podložne pločice. Sprej stvara tanak zaštitni sloj na koži te je štiti od kontakta sa sadržajem stome i ljepilom kod pacijenata s kolostomom, ileostomom i urostomom.

  Tehnologija fast dry – zaštitni sloj je suh samo nekoliko sekundi nakon primjene, što ga čini izuzetno lakim za primjenu.

  Svrha korištenja

  Sprej se koristi za zaštitu peristomalne kože kod osoba sa stomom kako bi tanki sloj spreja stvorio zaštitni film na koži i pružio dodatnu zaštitu na području nanošenja od iritacije kože znojenjem, isparavanjem vode ili sadržajem stome.

  Način primjene

  Prije nego nanesete sprej na kožu, peristomalno područje dobro operite, otklonite ostatke fekalija i/ili starog pomagala. Zatim kožu dobro osušite i pripremiti za nanošenje spreja. Ravnomjerno poprskajte sprej na kožu oko stome. Nakon što sprej aplicirate na kožu oko stome, ostavite kratko vrijeme na zraku da se osuši i stvori zaštitni film. Ukoliko koristite pastu ili ringove, iste možete aplicirati nakon što je sprej u potpunosti suh i nakon toga možete pristupiti svojoj uobičajenoj rutini postavljanja pomagala. Ukoliko ne koristite ništa od navedenog, pomagalo možete aplicirati izravno na osušeni sprej.

  Mjere opreza

  Sprej za zaštitu kože nije sterilan i ne preporučuje se koristiti kod osoba s oslabjelim imunološkim sustavom, kao na primjer kod pacijenata s leukemijom, čiji je imunološki sustav oslabljen lijekovima.

  Ne smije se koristiti kod nedonoščadi i novorođenčadi koja prima njegu u inkubatoru.

  Sprej se primjenjuje na kožu oko stome, ali se ne smije nanositi na otvorene rane.

  Izbjegavajte osjetljiva područja poput očiju, usta, ušiju, nosa, vagine.

  Prije upotrebe testirajte proizvod na zdravoj koži. Ako primijetite iritaciju ili pojavu alergije, odmah prestanite s korištenjem proizvoda.

  Otvor spreja je potrebno zatvoriti odmah nakon upotrebe kako bi se izbjegla kontaminacija.

  Detaljni opis proizvoda potražite u ambalaži uz svaki Sprej za zaštitu kože.

  Opisani proizvod: Lentell OstoProtect

  Literatura za članak: Upute za korištenje Spreja za zaštitu kože i lentismed.hr.

  Prijevod/Tekst: Marija Primorac, mag.act.soc

  DARIVANJE

  Zavirite u Darivanja koja MissStoma Magazine ima. Sigurno ćete pronaći nešto za sebe!

  Sadržaj web stranice MissStoma Magazine je isključivo informativnog karaktera. Ova stranica, kao ni društvene mreže povezane uz istu, ni pod kojim okolnostima nisu zamjena za profesionalni medicinski savjet, dijagnozu niti liječenje.

  stoma

  Grupa podrške

  Pridruži se grupi podrške za osobe s raznim oblicima stome (ileostoma, kolostoma, urostoma, jejunostoma...), pouchem (j-pouch, k-pouch, w-pouch...) i resekcijom crijeva i postani dio velike zajednice u kojoj možete puno toga naučiti, ali i doprinijeti zajednici svojim znanjem.

  OSTAVI KOMENTAR

  Unesite svoj komentar!
  Ovdje unesite svoje ime

  1,098ObožavateljiLike
  3,607PratiteljiPrati
  29PratiteljiPrati

  Marija P.

  Author

  Founder and the author of the MissStoma Health & Lifestyle Magazine. Also, an IBD warrior, cancer survivor, and stoma owner trying to spread the awareness about invisible illness that almost stole my life and about the invisible disability that gave me my life back.

  Translate »