Wednesday, February 28, 2024

Saznajte zašto biste trebali raditi vježbe za jezgru tijela ako imate stomu

Podijelite

Trbušno područje, zajedno s kralježnicom, često se smatra jezgrom tijela. Trbušni mišići, kroz koje se stoma izvodi na površinu, dio su ove jezgre.

Jačanje jezgre tijela vježbom može dovesti do boljeg držanja i povećane svijesti o tijelu. Vježbe za jezgru također mogu ubrzati proces ozdravljenja i pomoći vam da smanjite rizik od razvoja parastomalne kile.

Vaš trbušni zid

Trbušni zid proteže se od baze prsnog koša do vrha kuka. Ispod kože nalazi se masno tkivo, vezivno tkivo i površinski trbušni mišići. Ovi mišići čine okvir trbušnog zida.

Pupak, kirurški ožiljci i područje oko stome potencijalno su slaba mjesta unutar trbušne stijenke.

Jačanje vaše jezgre

Jeste li ikada čuli za korzet? To je steznik uskog kroja koji oblikuje i podupire tijelo. Takav je sličan odnos našeg trbuha i kralježnice.

Svatko ima svoj mišićni steznik oko kralježnice. To je funkcionalna radna cjelina koja oblikuje i podupire tijelo, a za istu se mogu izvoditi i vježbe. Ovaj mišićni steznik središte je tijela i vrlo je važan za kretanje, držanje i oblik naše kralježnice i trbuha.

Svaki pokret koji napravimo utječe na trbušne i leđne mišiće; to znači da se čak i mali pokret ruke može mjeriti u trbušnim i leđnim mišićima.

Stoga, smatrajte svoj mišićni steznik važnim konceptom kada jačate jezgru tijela.

Razgovarajte o osnovnim vježbama za jačanje jezgre s liječnikom i stručnom osobom.

Vaš zdravstveni tim, uključujući vašu medicinsku sestru za njegu stome, može dati smjernice o određenim vježbama koje vam mogu pomoći da se oporavite i ojačate svoju jezgru.

SourceDancas

Pročitajte više

Više

Translate »