Wednesday, February 28, 2024

Ni dvije stome nisu ju spriječile da postane model – priča o Jearlean Taylor

Different to Make a Difference

Podijelite

Kad je imala svega 3 godine, Jearlean Taylor je oboljela od rijetkog oblika raka, rabdomiosarkoma. Godinu dana nakon teške borbe i agresivnih tretmana, koji su uključivali kemoterapiju i radijaciju, te brojnih operacija kroz koje je prošla, napokon je bila izliječena.

Međutim, rak je ipak ostavio posljedice na njeno tijelo, dobila je dvije trajne stome, i to kolostomu i urostomu, s kojima je već u toj dobi morala naučiti kako živjeti.

Vjerujem da je sada teško zamisliti moju borbu s niskim samopoštovanjem, nesigurnosti i nemogućnošću da prihvatim samu sebe, jer sam bila drugačija. Moj život bio je jedno veliko putovanje s nepredvidivim ishodom. Patila sam od depresije, bila sam nesretna, borila sam se s drugim zdravstvenim poteškoćama, pa čak sam imala i suicidalne misli.

S vremenom je Jearlean shvatila da može biti mnogo više, unatoč svojim zdravstvenim poteškoćama, i upravo zahvaljujući obitelji i prijateljima koji su joj velika podrška, medicinskom osoblju i svojoj vjeri u Boga, danas to i jeste.

Moja nesigurnost nije nestala preko noći, ali naučila sam kako biti borac, kako prihvatiti svoj život s dvije stome, i kako voljeti svoje ožiljke, mane i vrećice.

Svima nam je dana mogućnost da mijenjamo svijet i živote i da budemo nekome uzor.

Jearlean se bavi modom već 21 godinu.

Kad me vidite, ne možete uopće po mom izgledu zaključiti da imam dvije stoma vrećice pričvršćene na moj trbuh, a još manje naslutiti s čim živim svaki dan, sedam dana u tjednu.

Kroz ovo putovanje koje nazivam životom, naučila sam da moje stoma vrećice ne definiraju tko sam ja. Ja danas mijenjam tuđe živote dijeleći svoju životnu priču. Znala sam samu sebe mučiti s raznim pitanjima poput “Zašto ja?”, “Zašto rak?”, “Zašto stoma vrećice?”. Danas kažem “Zašto to ne bih bila ja?”

Samo zato jer imamo poteškoća s kojima se suočavamo kroz život, ne znači da ne možemo uspjeti. Svi mi smo mnogo više od slučajnih okolnosti koje su nas zadesile. Svi smo mi različiti kako bi svojom raznolikošću mijenjali svijet!

Jearlean priča otvoreno o svom životu kako bi normalizirala život sa stomom, ili konkretnije, u njenom slučaju, život s dvije stome. Vrećice ju nisu spriječile da postane model, naprotiv, inspirirale su ju da postane primjer svima onima koji imaju stomu ili koji će ju nekad imati.

Aktivna je na društvenim mrežama i možete ju pratiti na Facebook, Instagram i Twitter računu, ili posjetiti njenu web stranicu za više detalja o njenom životu.

Photography credits: Jazzy Photos, Vernon Davis Photography, Dwanye Baker

Pročitajte više

Više

Translate »