5.2 C
Široki Brijeg
More

  Moja priča – Sarah, 31 godina

  "YOUR SMILE IS YOUR LOGO, YOUR PERSONALITY IS YOUR BUSINESS CARD AND THE WAY YOU MAKE OTHERS FEEL IS YOUR TRADEMARK"

  MissStoma Magazin koristi pouzdane i provjerene izvore za članke!

  Moje ime je Sarah i imam 31 godinu. Moja dijagnoza je ulcerozni kolitis i imam ileostomu.

  Sarah je dijagnosticiran ulcerozni kolitis kad je imala 16 godina. Nakon 13 dugih godina borbe s ovom bolesti i raznih terapija lijekovima u tabletama, injekcijama i intravenskim terapijama, 2019. godine je morala na hitnu operaciju prilikom koje su joj otklonili debelo crijevo i formirali ileostomu.

  Uvijek sam mislila kako je imati ileostomu kraj svijeta i nekako sam smatrala da su osobe koje imaju ileostomu stigmatizirane, jer su zapravo i na taj način predstavljane javnosti, kaže Sarah, i zbog toga je odgađala operaciju iz godine u godinu.

  Danas Sarah zna da je sve to bio neopravdan razlog i da je bila zabrinuta zbog pogrešne percepcije same stome u društvu.

  Nakon operacije, doživjela je olakšanje. Svoje tijelo je prihvatila s puno pozitivne energije i samouvjerenja, za koje kaže da do tada nije nikada osjetila prije, a sve iz razloga jer se osjećala dobro.

  Operacija mi je omogućila da, nakon 13 dugih godina borbe s nepredvidivom bolesti, živim bez ikakve terapije. Bez ikakvih problema sam prihvatila svoje novo tijelo i stil života i sasvim iskreno mogu reći da volim svoj novi život. Jača sam i zdravija nego što sam ikad prije bila. Prije operacije sam stalno bila pod kontrolom svoje bolesti, a sad, sad se osjećam izvanredno!

  Sarah je aktivna i na društvenim mrežama, na instagramu @positively_stella i na facebooku @Sarah Smith, gdje širi svijest o životu sa stomom, stvarnom životu i različitosti ljudskih tijela s motom kako svaki invaliditet nije vidljiv.

  Ni pod razno ne želim “peglati” svoje tjelesne nedostatke, “šlaufiće”, strije ili kriti svoju stomu. Jednostavno želim da kad pogledate u sliku da vidite pravu mene kako biste i vi bili puni samopouzdanja i bili ponosni na odraz koji vidite u ogledalu, jer svako tijelo je vrijedno divljenja.

  Sarah svojim objavama nastoji educirati druge o tome što znači imati stomu i živjeti sa stomom, kako bi pomogla onima koji će se možda jednoga dana naći u situaciji da će ju trebati i na taj način omogućiti im pristup iskrenim informacijama života sa stomom na društvenim mrežama.

  Uistinu vjerujem kako je svako ljudsko tijelo vrijedno, a sve one male nepravilnosti na našem tijelu su zapravo sitnice zbog kojih je naše tijelo jedinstveno baš ovakvo kakvo jeste.

  English – Our stories

   

  Prijevod/Tekst: Marija Primorac, mag.act.soc

  DARIVANJE

  Zavirite u Darivanja koja MissStoma Magazine ima. Sigurno ćete pronaći nešto za sebe!

  Sadržaj web stranice MissStoma Magazine je isključivo informativnog karaktera. Ova stranica, kao ni društvene mreže povezane uz istu, ni pod kojim okolnostima nisu zamjena za profesionalni medicinski savjet, dijagnozu niti liječenje.

  stoma

  Grupa podrške

  Pridruži se grupi podrške za osobe s raznim oblicima stome (ileostoma, kolostoma, urostoma, jejunostoma...), pouchem (j-pouch, k-pouch, w-pouch...) i resekcijom crijeva i postani dio velike zajednice u kojoj možete puno toga naučiti, ali i doprinijeti zajednici svojim znanjem.

  OSTAVI KOMENTAR

  Unesite svoj komentar!
  Ovdje unesite svoje ime

  1,099ObožavateljiLike
  3,607PratiteljiPrati
  29PratiteljiPrati

  Marija P.

  Author

  Founder and the author of the MissStoma Health & Lifestyle Magazine. Also, an IBD warrior, cancer survivor, and stoma owner trying to spread the awareness about invisible illness that almost stole my life and about the invisible disability that gave me my life back.

  Translate »