Tuesday, July 23, 2024

Moja priča – Sarah, 31 godina

"YOUR SMILE IS YOUR LOGO, YOUR PERSONALITY IS YOUR BUSINESS CARD AND THE WAY YOU MAKE OTHERS FEEL IS YOUR TRADEMARK"

Podijelite

Moje ime je Sarah i imam 31 godinu. Moja dijagnoza je ulcerozni kolitis i imam ileostomu.

Sarah je dijagnosticiran ulcerozni kolitis kad je imala 16 godina. Nakon 13 dugih godina borbe s ovom bolesti i raznih terapija lijekovima u tabletama, injekcijama i intravenskim terapijama, 2019. godine je morala na hitnu operaciju prilikom koje su joj otklonili debelo crijevo i formirali ileostomu.

Uvijek sam mislila kako je imati ileostomu kraj svijeta i nekako sam smatrala da su osobe koje imaju ileostomu stigmatizirane, jer su zapravo i na taj način predstavljane javnosti, kaže Sarah, i zbog toga je odgađala operaciju iz godine u godinu.

Danas Sarah zna da je sve to bio neopravdan razlog i da je bila zabrinuta zbog pogrešne percepcije same stome u društvu.

Nakon operacije, doživjela je olakšanje. Svoje tijelo je prihvatila s puno pozitivne energije i samouvjerenja, za koje kaže da do tada nije nikada osjetila prije, a sve iz razloga jer se osjećala dobro.

Operacija mi je omogućila da, nakon 13 dugih godina borbe s nepredvidivom bolesti, živim bez ikakve terapije. Bez ikakvih problema sam prihvatila svoje novo tijelo i stil života i sasvim iskreno mogu reći da volim svoj novi život. Jača sam i zdravija nego što sam ikad prije bila. Prije operacije sam stalno bila pod kontrolom svoje bolesti, a sad, sad se osjećam izvanredno!

Sarah je aktivna i na društvenim mrežama, na instagramu @positively_stella i na facebooku @Sarah Smith, gdje širi svijest o životu sa stomom, stvarnom životu i različitosti ljudskih tijela s motom kako svaki invaliditet nije vidljiv.

Ni pod razno ne želim “peglati” svoje tjelesne nedostatke, “šlaufiće”, strije ili kriti svoju stomu. Jednostavno želim da kad pogledate u sliku da vidite pravu mene kako biste i vi bili puni samopouzdanja i bili ponosni na odraz koji vidite u ogledalu, jer svako tijelo je vrijedno divljenja.

Sarah svojim objavama nastoji educirati druge o tome što znači imati stomu i živjeti sa stomom, kako bi pomogla onima koji će se možda jednoga dana naći u situaciji da će ju trebati i na taj način omogućiti im pristup iskrenim informacijama života sa stomom na društvenim mrežama.

Uistinu vjerujem kako je svako ljudsko tijelo vrijedno, a sve one male nepravilnosti na našem tijelu su zapravo sitnice zbog kojih je naše tijelo jedinstveno baš ovakvo kakvo jeste.

English – Our stories

 

Pročitajte više

Više

Translate »