18.5 C
Široki Brijeg
More

  Moja priča – Jearlean Taylor

  Different to Make a Difference

  MissStoma Magazin koristi pouzdane i provjerene izvore za članke!

  Kad je imala svega 3 godine, Jearlean Taylor je oboljela od rijetkog oblika raka, rabdomiosarkoma. Godinu dana nakon teške borbe i agresivnih tretmana, koji su uključivali kemoterapiju i radijaciju, te brojnih operacija kroz koje je prošla, napokon je bila izliječena.

  Međutim, rak je ipak ostavio posljedice na njeno tijelo, dobila je dvije trajne stome, i to kolostomu i urostomu, s kojima je već u toj dobi morala naučiti kako živjeti.

  Vjerujem da je sada teško zamisliti moju borbu s niskim samopoštovanjem, nesigurnosti i nemogućnošću da prihvatim samu sebe, jer sam bila drugačija. Moj život bio je jedno veliko putovanje s nepredvidivim ishodom. Patila sam od depresije, bila sam nesretna, borila sam se s drugim zdravstvenim poteškoćama, pa čak sam imala i suicidalne misli.

  S vremenom je Jearlean shvatila da može biti mnogo više, unatoč svojim zdravstvenim poteškoćama, i upravo zahvaljujući obitelji i prijateljima koji su joj velika podrška, medicinskom osoblju i svojoj vjeri u Boga, danas to i jeste.

  Moja nesigurnost nije nestala preko noći, ali naučila sam kako biti borac, kako prihvatiti svoj život s dvije stome, i kako voljeti svoje ožiljke, mane i vrećice.

  Svima nam je dana mogućnost da mijenjamo svijet i živote i da budemo nekome uzor.

  Jearlean se bavi modom već 21 godinu.

  Kad me vidite, ne možete uopće po mom izgledu zaključiti da imam dvije stoma vrećice pričvršćene na moj trbuh, a još manje naslutiti s čim živim svaki dan, sedam dana u tjednu.

  Kroz ovo putovanje koje nazivam životom, naučila sam da moje stoma vrećice ne definiraju tko sam ja. Ja danas mijenjam tuđe živote dijeleći svoju životnu priču. Znala sam samu sebe mučiti s raznim pitanjima poput “Zašto ja?”, “Zašto rak?”, “Zašto stoma vrećice?”. Danas kažem “Zašto to ne bih bila ja?”

  Samo zato jer imamo poteškoća s kojima se suočavamo kroz život, ne znači da ne možemo uspjeti. Svi mi smo mnogo više od slučajnih okolnosti koje su nas zadesile. Svi smo mi različiti kako bi svojom raznolikošću mijenjali svijet!

  Jearlean priča otvoreno o svom životu kako bi normalizirala život sa stomom, ili konkretnije, u njenom slučaju, život s dvije stome. Vrećice ju nisu spriječile da postane model, naprotiv, inspirirale su ju da postane primjer svima onima koji imaju stomu ili koji će ju nekad imati.

  Aktivna je na društvenim mrežama i možete ju pratiti na Facebook, Instagram i Twitter računu, ili posjetiti njenu web stranicu za više detalja o njenom životu.

  Photography credits: Jazzy Photos, Vernon Davis Photography, Dwanye Baker

  Read in English.

  Prijevod/Tekst: Marija Primorac, mag.act.soc

  DARIVANJE

  Zavirite u Darivanja koja MissStoma Magazine ima. Sigurno ćete pronaći nešto za sebe!

  Sadržaj web stranice MissStoma Magazine je isključivo informativnog karaktera. Ova stranica, kao ni društvene mreže povezane uz istu, ni pod kojim okolnostima nisu zamjena za profesionalni medicinski savjet, dijagnozu niti liječenje.

  stoma

  Grupa podrške

  Pridruži se grupi podrške za osobe s raznim oblicima stome (ileostoma, kolostoma, urostoma, jejunostoma...), pouchem (j-pouch, k-pouch, w-pouch...) i resekcijom crijeva i postani dio velike zajednice u kojoj možete puno toga naučiti, ali i doprinijeti zajednici svojim znanjem.

  OSTAVI KOMENTAR

  Unesite svoj komentar!
  Ovdje unesite svoje ime

  1,098ObožavateljiLike
  3,607PratiteljiPrati
  29PratiteljiPrati

  Marija P.

  Author

  Founder and the author of the MissStoma Health & Lifestyle Magazine. Also, an IBD warrior, cancer survivor, and stoma owner trying to spread the awareness about invisible illness that almost stole my life and about the invisible disability that gave me my life back.

  Translate »