5.2 C
Široki Brijeg
More

  LumenEye – na vidiku novi digitalni uređaj za crijevna oboljenja

  MissStoma Magazin koristi pouzdane i provjerene izvore za članke!

  LumenEye® X1 digitalni uređaj je stvaran kako bi bio što manje invazivan za pacijenta i što jednostavniji za korištenje operateru. Pruža visokokvalitetnu sliku anorektuma, u isto vrijeme smanjujući potrebu za formalnom endoskopijom.

  Sustav LumenEye® X1 uključuje sljedeće:

  • LumenEye® X1 endoskop
  • Tablet s full HD zaslonom
  • Intuitivnu CHiP softversku platformu
  • Prijenosnu kutiju i radnu stanicu
  lumeneye
  photo/surgease.com

  Inteligentni dizajn LumenEye X1 omogućuje neinvazivno i učinkovito iskustvo pregleda i biopsije, kako za operatera, tako i za pacijenta.

  lumeneye
  photo/surgease.com

  Tablet prikazuje Full HD slike i video zapise. Osim toga, preko USB veze omogućen je brzi prijenos podataka kao i pohrana istih, te dijeljenje. Zahvaljujući LumenEye X1 uređaju moguće je postaviti trenutnu dijagnozu te na osnovu nje i planirati brže i efikasnije liječenje.

  lumeneye
  photo/surgease.com

  LumenEye® X1 se može koristiti na brojne načine, od uporabe u ustanovama primarne zdravstvene zaštite, pa sve do planiranja resekcije raka, praćenja tijeka anastomoze, praćenja stanja poucha, u endoskopskoj kirurgiji kao i kod potreba IBD pacijenata.

  Sarah Guildford, 29, dijagnosticirana je Crohnova bolest još u prosincu 2020.godine, oko osam mjeseci iza pojave prvih simptoma.

  Nakon što je ponovno osjetila simptome u travnju, umjesto potencijalno dugog čekanja pregleda i pretraga u bolnici, Sarah, čija sestra također ima Crohnovu bolest, javila se svom liječniku opće prakse, a koji je koristio uređaj LumenEYE u testnoj fazi, zahvaljujući kojem joj je bio u mogućnosti dijagnosticirati da bolest ponovno ulazi u aktivnu fazu.

  Uređaj LumenEye, novi digitalni rektoskop, omogućuje liječnicima opće prakse da pregledaju i dobiju jasan uvid u unutrašnjost donjeg dijela crijeva, čime mogu otkriti rane znakove raka crijeva.

  Ručni endoskopski uređaj i softver mogu se postaviti u liječničkoj ordinaciji, njime može upravljati jedan liječnik i može se koristiti bez sedacije ili prethodne pripreme crijeva.

  Studija, provedena tijekom pandemije Covid-19, otkrila je da je uređaj LumenEye iznimno precizan u otkrivanju tumora rektuma sa sto postotnom dijagnostičkom osjetljivošću i specifičnošću.

  Svakako jedna od boljih vijesti iz svijeta inovacijskih tehnologija za sve one koji prolaze ovakve mukotrpne i zahtjevne preglede, prvo iz razloga što bi im bilo omogućeno da uz neinvazivne pretrage dobiju bolji uvid u svoje zdravstveno stanje i drugo, jer bi sama dijagnostika išla puno brže.

  Ostaje samo čekati i nadati se globalnoj primjeni ovog uređaja u što skorijem roku i što većem broju.

  Prijevod/Tekst: Marija Primorac, mag.act.soc

  DARIVANJE

  Zavirite u Darivanja koja MissStoma Magazine ima. Sigurno ćete pronaći nešto za sebe!

  Sadržaj web stranice MissStoma Magazine je isključivo informativnog karaktera. Ova stranica, kao ni društvene mreže povezane uz istu, ni pod kojim okolnostima nisu zamjena za profesionalni medicinski savjet, dijagnozu niti liječenje.

  stoma

  Grupa podrške

  Pridruži se grupi podrške za osobe s raznim oblicima stome (ileostoma, kolostoma, urostoma, jejunostoma...), pouchem (j-pouch, k-pouch, w-pouch...) i resekcijom crijeva i postani dio velike zajednice u kojoj možete puno toga naučiti, ali i doprinijeti zajednici svojim znanjem.

  OSTAVI KOMENTAR

  Unesite svoj komentar!
  Ovdje unesite svoje ime

  1,099ObožavateljiLike
  3,607PratiteljiPrati
  29PratiteljiPrati

  Marija P.

  Author

  Founder and the author of the MissStoma Health & Lifestyle Magazine. Also, an IBD warrior, cancer survivor, and stoma owner trying to spread the awareness about invisible illness that almost stole my life and about the invisible disability that gave me my life back.

  Translate »