5.2 C
Široki Brijeg
More

  Kako mi puder za njegu područja oko stome pomogne kod herpesa na usni?

  MissStoma Magazin koristi pouzdane i provjerene izvore za članke!

  Herpes na usni (groznica na usni) vrlo je česta virusna infekcija (Hepes Simplex) koja prati pojedina stanja organizma, a najčešće se javlja kao popratna pojava infekcija koje narušavaju imunitet te kod jakih menstruacija, stresa, straha, tjeskobe ili nervoze.

  Kad imaš imunitet s “greškom” u svom radu, onda si često i na meti kojekakvih infekcija, viroza ili u ovom konkretnom slučaju, herpesa na usni.

  Istini za volju, probala sam ja i one kreme za herpes, flastere i kojekakve druge proizvode isključivo namijenjene za herpes, ali shvatiti da nešto što ti je stalno na dohvat ruke može pomoći u borbi s ovim dosadnim i iritantnim stanjem je tako dobar feeling da jednostavno želim i da vi ostali saznate za njega.

  Kao čudotvorni prah, puder za stome,  se već godinama bori sa mnom, rame uz rame, protiv dosadnih i iscrpljujućih iritacija područja oko stome, a u posljednjih godinu dana i kao odličan proizvod za što brže suzbijanje herpesa s usne.

  Puder za stome štiti kožu od iritacije, oporavlja ju i održava suhom kad je u pitanju stoma.

  Probala sam i sam puder stavljati na herpes i ima jako dobar učinak. Koji je konkretno mehanizam djelovanja, ne bih se upuštala u to, ali kako mi pomogne da preko noći zaraste iritirana koža područja oko stome, tako isto vrlo brzo sasuši herpes i pomogne u zacjeljivanju tkiva.

  Kako je i biljni koncentrat bogat jodom postao neizostavan u mom domu, kombiniram ova dva, po meni odlična proizvoda, u borbi s herpesom. Jod nije samo mineral prijeko potreban našem organizmu – on je i lijek za brojne bolesti. Između ostalog, ubija parazite, bakterije, viruse i gljivice.

  Prvo herpes tretiram s par kapljica joda tako što isti stavim na prst i utapkam u herpes. Zatim, prije no što se jod u potpunosti sasuši, stavim malu količinu pudera na prst i apliciram na herpes.

  Postupak ponovim nekoliko puta, a rezultat je vrlo brzo i uspješno rješavanje dosadnog, bolnog i iritantnog herpesa s usne.

  Ovaj sadržaj nije sponzoriran.

  Prijevod/Tekst: Marija Primorac, mag.act.soc

  DARIVANJE

  Zavirite u Darivanja koja MissStoma Magazine ima. Sigurno ćete pronaći nešto za sebe!

  Sadržaj web stranice MissStoma Magazine je isključivo informativnog karaktera. Ova stranica, kao ni društvene mreže povezane uz istu, ni pod kojim okolnostima nisu zamjena za profesionalni medicinski savjet, dijagnozu niti liječenje.

  stoma

  Grupa podrške

  Pridruži se grupi podrške za osobe s raznim oblicima stome (ileostoma, kolostoma, urostoma, jejunostoma...), pouchem (j-pouch, k-pouch, w-pouch...) i resekcijom crijeva i postani dio velike zajednice u kojoj možete puno toga naučiti, ali i doprinijeti zajednici svojim znanjem.

  OSTAVI KOMENTAR

  Unesite svoj komentar!
  Ovdje unesite svoje ime

  1,099ObožavateljiLike
  3,607PratiteljiPrati
  29PratiteljiPrati

  Marija P.

  Author

  Founder and the author of the MissStoma Health & Lifestyle Magazine. Also, an IBD warrior, cancer survivor, and stoma owner trying to spread the awareness about invisible illness that almost stole my life and about the invisible disability that gave me my life back.

  Translate »