18.5 C
Široki Brijeg
More

  Isprobala sam Elite Ostomy potporni pojas

  MissStoma Magazin koristi pouzdane i provjerene izvore za članke!

  Elite Ostomy potporni pojas dizajniran je za nošenje uslijed svakodnevnih aktivnosti, kao i za nošenje tijekom treninga ili bavljenja sportom. Dizajniran je da bude potpora stomi. Izrađena je od visokokvalitetne Scuba tkanine koja ima mogućnost pružiti potporu i ujedno se rastezati kako se vrećica puni sadržajem.

  Ovaj pojas sam koristila određeni vremenski period za vrijeme trajanja treninga kako bih mogla dati svoj osvrt na isti.

  Prije svega dotaći ću se cijene koja je možda za naše podneblje pomalo visoka, ali ako se uzme u obzir da ovakav pojas nije nešto za jednokratnu uporabu, onda cijena definitivno ne bi trebala biti razlog za prekrižiti ovaj pojas s liste. U prilog tomu idu i drugi slični pojasevi koji se cjenovno kreću čak i više iznad ove cijene.

  Krenimo redom!

  Postavljanje

  Pojas se vrlo jednostavno postavlja, a široka čičak traka omogućuje prilagođavanje razine pritiska vlastitim željama i potrebama. Posebno mi je zanimljiv i utor za ruku zbog kojeg mi je bilo još jednostavnije postaviti pojas, odnosno skinuti isti.

  Udobnost

  Što se tiče udobnosti, materijal je stvarno mekan i ugodan na koži. Jedina stvar koja me ponekad smetala je čičak traka, ali ne zbog toga jer je neugodna na tijelu, nego je više ta neugodnost bila estetske prirode. Recimo kod nošenja tajica ta je traka dosta izražena.

  Usporedbom s drugim pojasevima iste vrste, ni ovaj pojas nije nikakav izuzetak. Dakle, više-manje svi pojasevi iste kategorije imaju ovakve široke trake. Takve sam situacije rješavala nošenjem pojasa preko odjeće.

  Sigurnost

  Elite Ostomy pojas je siguran za nošenje. Njegova cijela površina je ravna, nema dodatnih umetaka niti bilo čega drugog što bi moglo oštetiti vrećicu ili povrijediti stomu. Stvarno drži vrećicu na mjestu, a obzirom da ima mogućnost kompresije, onda opravdano mogu reći i da ne da vrećici da se odlijepi.

  Ni u jednom trenutku nisam osjetila da ovaj pojas nije siguran za nošenje ili da mi ne pruža dodatnu sigurnost. Ovdje konkretno se referiram na kardio treninge, te kružne i težinske treninge.

  Opravdanost kupovine i nošenja ovog pojasa

  Pojas za potporu Elite Ostomy omogućuje aktivan stil života pružajući potporu i stabilnost tijekom fizičkih aktivnosti, poput tjelovježbe, bavljenja športom i drugih tjelesnih aktivnosti koje ponekad mogu biti pravi izazov za osobe sa stomom.

  Ovaj pojas za potporu može pomoći pri “sakrivanju” stoma vrećice, čineći je manje vidljivom ispod odjeće, što može biti korisno za sve one osobe koje žele zadržati osjećaj privatnosti – Meni osobno najbolje prija uz nošenje vrećice vodoravno.

  Pojas je univerzalan, što znači da je pogodan za ileostomu, kolostomu ili urostomu, te ima mogućnost kompresije, što znači da štiti donekle trbušni zid i područje oko stome od parastomalne kile ili prolapsa stome.

  Naglašavam da ni u jednom trenutku kilaža korištenih sprava za moj trening nije bila iznad 20 kg. Dakle, ne pričam u kontekstu korištenja pojasa kod većih težina!

  Isto tako naglašavam, da je ovo moj osobni stav i mišljenje i da za svaki korak ili aktivnost trebate raspraviti s liječnikom prije početka!

  *Sadržaj sponzorira Elite Ostomy Products 

  Prijevod/Tekst: Marija Primorac, mag.act.soc

  DARIVANJE

  Zavirite u Darivanja koja MissStoma Magazine ima. Sigurno ćete pronaći nešto za sebe!

  Sadržaj web stranice MissStoma Magazine je isključivo informativnog karaktera. Ova stranica, kao ni društvene mreže povezane uz istu, ni pod kojim okolnostima nisu zamjena za profesionalni medicinski savjet, dijagnozu niti liječenje.

  stoma

  Grupa podrške

  Pridruži se grupi podrške za osobe s raznim oblicima stome (ileostoma, kolostoma, urostoma, jejunostoma...), pouchem (j-pouch, k-pouch, w-pouch...) i resekcijom crijeva i postani dio velike zajednice u kojoj možete puno toga naučiti, ali i doprinijeti zajednici svojim znanjem.

  OSTAVI KOMENTAR

  Unesite svoj komentar!
  Ovdje unesite svoje ime

  1,098ObožavateljiLike
  3,607PratiteljiPrati
  29PratiteljiPrati

  Marija P.

  Author

  Founder and the author of the MissStoma Health & Lifestyle Magazine. Also, an IBD warrior, cancer survivor, and stoma owner trying to spread the awareness about invisible illness that almost stole my life and about the invisible disability that gave me my life back.

  Translate »