4.1 C
Široki Brijeg
More

  Isprobala sam Comfizz donje rublje visokog struka – razina potpore 1

  MissStoma Magazin koristi pouzdane i provjerene izvore za članke!

  Kad imaš nešto za cijeli život, uvijek tražiš način kako sebi olakšati svakodnevnicu. Obzirom da stoma vrećica u pojedinim trenutcima, ovisno od odjeće koju nosim ili aktivnosti kojom se bavim, nije u potpunosti fiksirana i zbog toga mi izaziva neugodu, tražila sam načine kako sebi olakšati.

  Najjednostavniji način bi bio da nosim samo odjeću koja drži stomu na neki način fiksiranu, ali to definitivno nije moj izbor. Stomu ne vidim kao ograničenje ili svoj invaliditet, već naprotiv, kao pomagalo koje mi je promijenilo život nabolje. Iako ju doživljavam na pozitivan način, ni pod razno ne želim da me ograničava, pa tako ni na ovaj način. Odjeću biram prema tome koliko mi se sviđa i kako mi pristaje, a stoma vrećicu namještam razmjerno tomu.

  Ni u kom slučaju ne želim prestati nositi suknje, haljine, široke hlače niti sve ono što ne drži moju stomu na mjestu. Upravo iz tog razloga odlučila sam se dati priliku Comfizz donjem rublju visokog struka – razina potpore 1.

  Zašto sam odabrala razinu 1 potpore? Iz razloga što mi treba nešto samo da mi fiksira stomu i drži ju na mjestu kroz svakodnevne aktivnosti i obveze, a ovi proizvodi upravo to i čine.

  Moj odabir za ovu recenziju su bokserice raznih boja, slip gaćice i tange – sve s visokim strukom.

  Zašto sam se odlučila na različite modele? Jer takvo što zahtijevaju prilike  i moja svakodnevna rutina. S druge strane, zašto ne kad je izbor toliko šarolik!

  Ono što me oduševilo na prvu je izbor boja. Nisam tip osobe koja za donje rublje uglavnom bira klasiku (bude i toga, ali tek toliko da se nađe kad zatreba).

  Comfizz donje rublje je toliko lagano i prozračno da se skoro pa nikako ne osjeti prilikom nošenja, a još bolje od toga je da su svi ovi komadi gotovo pa neprimjetni ispod odjeće. Osim toga, s obzirom da ipak imaju laganu kompresiju, struk i trbuh su zbog njih lagano konturirani (oni sa “šlaufićima” će posebno cijeniti ovu informaciju).  

  Imati stomu ne znači da se moramo odreći lijepog donjeg rublja, naprotiv, samo znači birati pametno, odnosno birati donje rublje koje savršeno pristaje životu sa stomom.

  Ovisno o odjeći koju taj dan nosim, biram između slip gaćica, tangi i bokserica. Bokserice imam sa različitim dužinama nogavice. One kraćih nogavica su u svakodnevnoj upotrebi, dok one s dužim nogavicama volim kombinirati kad nosim suknje i haljine.

  Obzirom da su visokog struka, stoma vrećica zbog njih nema “slobodu kretanja”, zbog čega je iritacija zbog trenja između vrećice i okolne kože svedena na minimum.

  Zbog Comfizz donjeg rublja imam osjećaj dodatne sigurnosti i potpore, jer drže vrećicu na mjestu i time smanjuju šansu da se bazni podložak odlijepi, a samim time se smanjuje i mogućnost curenja sadržaja.

  Već su mi nekako postali kao druga koža. Nosim ih i na posao, treninge, konferencije, neobavezna druženja, ma jednom riječju – sveprisutne su u mojim svakodnevnim obvezama.  

  Iako je sve to gore sasvim dovoljno za preporučiti Comfizz donje rublje svima, ipak je najveći razlog od svih činjenica da sam oduševljena osjećajem koji imam dok ih nosim. Toliko se stope s kožom da ih bez problema mogu nositi preko noći.

  To je ipak vrijeme kad imam najmanju kontrolu nad svojom vrećicom i kad uvijek tražim dodatne mjere sigurnosti. Povrh toga, u posljednjih godinu dana javio se i dodatni problem s analnim otvorom koji “trpi pritisak” organa koji su se spustili na nj, pa moram reći kako mi je ovakvo donje rublje i super stvara za rješavanje i ove komplikacije. Odlično pridržavaju veliki uložak preko noći i kad se sve te sitnice zbroje, stvarno su mi velika podrška za miran i neprekidan san.

  Bokserice nisu kao obični steznik zbog kojeg vam stane cirkulacija ako se nose preko noći. Jednostavno su prozračne i lagane. Nemate osjećaj da ih nosite. Napravljene su od mekanog materijala i imaju odličan dizajn i odlična su potpora mojoj stomi. Dolaze u više boja i veličina, kao i dužina nogavice.

  Stvarno moram priznati da je ovo donje rublje dizajnirano kako bi olakšalo svakodnevni život i aktivnosti osobama sa stomom, hernijom, inkontinencijom, osobama koje prolaze postoperativno razdoblje, rodiljama nakon poroda u periodu vraćanja maternice na svoje mjesto kao i svima onima koji iz bilo kojeg razloga žele bokserice visokog struka kao dodatnu potporu.

  P.S. Ne morate imati ništa od navedenog da biste ih poželjeli u svojoj kolekciji. Ovo ne pričam tek tako. Ne jedan, već tri člana moje obitelji ih imaju u svojoj kolekciji, a nemaju ništa od navedenog!

  P.P.S. Ne morate i vi kao ja izabrati samo laganu potporu, možete ići i na razinu potpore 2 (pa “šlaufići” dođu još manje do izražaja), a možete i kombinirati recimo bokserice i pojas razine 1, pa dobiti bolju potporu recimo kad imate sat treninga.

  Sadržaj sponzorira Comfizz

  Prijevod/Tekst: Marija Primorac, mag.act.soc

  DARIVANJE

  Zavirite u Darivanja koja MissStoma Magazine ima. Sigurno ćete pronaći nešto za sebe!

  Sadržaj web stranice MissStoma Magazine je isključivo informativnog karaktera. Ova stranica, kao ni društvene mreže povezane uz istu, ni pod kojim okolnostima nisu zamjena za profesionalni medicinski savjet, dijagnozu niti liječenje.

  stoma

  Grupa podrške

  Pridruži se grupi podrške za osobe s raznim oblicima stome (ileostoma, kolostoma, urostoma, jejunostoma...), pouchem (j-pouch, k-pouch, w-pouch...) i resekcijom crijeva i postani dio velike zajednice u kojoj možete puno toga naučiti, ali i doprinijeti zajednici svojim znanjem.

  OSTAVI KOMENTAR

  Unesite svoj komentar!
  Ovdje unesite svoje ime

  1,099ObožavateljiLike
  3,607PratiteljiPrati
  29PratiteljiPrati

  Marija P.

  Author

  Founder and the author of the MissStoma Health & Lifestyle Magazine. Also, an IBD warrior, cancer survivor, and stoma owner trying to spread the awareness about invisible illness that almost stole my life and about the invisible disability that gave me my life back.

  Translate »