-3.5 C
Široki Brijeg
More

  Isprobala sam By Deborah Jane navlake za stoma vrećice

  MissStoma Magazin koristi pouzdane i provjerene izvore za članke!

  Ako me već neko vrijeme pratite, znate da imam stomu; a ako i čitate moje postove onda svakako i znate što znači riječ stoma – kao i da su vrećice za stomu moje ortopedsko pomagalo i da imati stomu znači biti osoba s nevidljivim invaliditetom.

  Već neko vrijeme isprobavam proizvode posebno dizajnirane za osobe sa stomom, a danas je došao red i na ove lijepe i odlično dizajnirane navlake za stomu.

  Navlake za stomu su branda By Deborah Jane, a koji je ugledao svjetlo dana u ožujku 2021. godine.

  Kako je moguće dobiti različite oblike i veličine navlaka, bilo da se radi o kolostomi, ileostomi ili urostomi, tako sam i ja po želji izabrala dezen, te oblik i veličinu koji odgovaraju mom pomagalu.

  Moram vam reći da sam stvarno oduševljena navlakama. Kao prvo, napravljene su od finog, mekanog pamuka koji savršeno pristaje mojoj vrećici.

  Perive su u perilici rublja i ono najbitnije za mene, ne gužvaju se pa ih iza ne moram peglati (to mi je jedan od najdosadnijih kućanskih poslova).

  S prednje strane nema nikakvih otvora, jer su svi smješteni sa stražnje strane – otvor za prstenasti spoj (ili neki drugi – što ovisi o pomagalu koje koristite) i, skoro pri dnu, otvor kroz koji se neometano može isprazniti vrećica, ukoliko se nose vrećice s ispustom.

  Oduševljena sam uslugom, jer Deborah je dala sve od sebe kako bi napravila navlake baš po mojoj mjeri.

  Više nego ljubazno mi je objasnila koje mjere su joj potrebne i na koji način izmjeriti pomagalo.

  Super mi je stvar što Deborah, uz to što nudi već gotove dezene na internetu, ostavlja i mogućnost izbora. Drugim riječima, iako postoje gotove navlake, moguće je izabrati dezen i veličinu po vlastitom izboru. A to mi se stvarno sviđa, jer realno, na današnji izbor velikog broja pomagala, nemoguće je da jedna te ista navlaka odgovara svima.

  Zašto sam poželjela isprobati i recenzirati, a na kraju krajeva i imati za uporabu ove navlake?

  Pa, bilo je ljetno doba kad sam ih ugledala na internetu. Onaj naš zvizdan je već punim upekao, a znoj se slijevao sa svih strana.

  E pa zamislite sad još i u svemu tome da imate stoma vrećicu. Ja, naravno, nisam morala zamišljati. Ona je tu, a ispod nje se i dodatno znoji.

  Naravno da imam i drugih načina da se smanji dodir kože s vrećicom da se izbjegne dodatno znojenje, ali i iritacija, ali uz ove navlake mi je dosta jednostavnije.

  Recimo, prije ako bih obukla haljinu, morala sam obući veš niskog struka da dođe ispod vrećice, pa preko bokserice visokog struka da pridržavaju vrećicu. A sad stavim navlaku i obučem bokserice. I to je to. Manje komplikacija, mane robe potrebno, a ugodno i efikasno.

  Navlaka je od pamuka pa ujedno upija i znoj.

  Druga situacija kad su mi posebno dobro došle ove navlake je bilo u vrijeme kupanja na moru i bazenu. (Već sam pisala da mi ne smeta što se moja vrećica vidi.) Sad zamislite kako je dobro kad se vrećica vidi i još je modno usklađena i dobro izgleda!

  I konačno, najdraže su mi navlake kad idem na liječnički pregled (a toga je uvijek kod mene).

  Prije koji dan kod moje ginekologinje sam pokupila sve pohvale. Ona i medicinska sestra koja joj asistira su se oduševile mojom navlakom za vrećicu, a ja sam bila nekako šašavo ponosna jer sam svoju malu vrećicu za s*anje učinila itekako vidljivom i modno usklađenom sa svojim dnevnim outfitom.

  Držim se toga da život čine lijepim male stvari. Pa tako, polazeći od te pretpostavke, zaključujem ovaj osvrt i kažem vam da uistinu tako treba biti.

  Jesam li ovim navlakama umanjila moj invaliditet? Nisam. Da li se možda moja bolest smirila? Nije. Je li moja stoma postala manji S*eronja zbog navlaka? Nije.

  Ono što se promijenilo i što želim svima vama da se promijeni jeste pogled na život!

  Kad pogledam prema svojoj stomi, uvijek sam zahvalna na njoj jer mi je omogućila život. Ali kad taj isti pogled spustim prema njoj, a s mog pomagala me svaki put doziva mnoštvo drugih boja i dezena – e to je onaj drugačiji pogled na život!

  Jesam li stvarno trebala ove navlake? Itekako jesam, jer doista male stvari čine život ljepšim, a način na koji gledamo na njih određuje smjer u kojem se naša svakodnevnica kreće.

  BY DEBORAH JANE

  *By Deborah Jane sponzorira ovaj sadržaj

  Prijevod/Tekst: Marija Primorac, mag.act.soc

  DARIVANJE

  Zavirite u Darivanja koja MissStoma Magazine ima. Sigurno ćete pronaći nešto za sebe!

  Sadržaj web stranice MissStoma Magazine je isključivo informativnog karaktera. Ova stranica, kao ni društvene mreže povezane uz istu, ni pod kojim okolnostima nisu zamjena za profesionalni medicinski savjet, dijagnozu niti liječenje.

  stoma

  Grupa podrške

  Pridruži se grupi podrške za osobe s raznim oblicima stome (ileostoma, kolostoma, urostoma, jejunostoma...), pouchem (j-pouch, k-pouch, w-pouch...) i resekcijom crijeva i postani dio velike zajednice u kojoj možete puno toga naučiti, ali i doprinijeti zajednici svojim znanjem.

  OSTAVI KOMENTAR

  Unesite svoj komentar!
  Ovdje unesite svoje ime

  1,099ObožavateljiLike
  3,607PratiteljiPrati
  29PratiteljiPrati

  Marija P.

  Author

  Founder and the author of the MissStoma Health & Lifestyle Magazine. Also, an IBD warrior, cancer survivor, and stoma owner trying to spread the awareness about invisible illness that almost stole my life and about the invisible disability that gave me my life back.

  Translate »