4.1 C
Široki Brijeg
More

  Isprobala sam ALISA donje rublje za osobe sa stomom

  MissStoma Magazin koristi pouzdane i provjerene izvore za članke!

  Alisa donje rublje za osobe sa stomom je rublje prilagođeno baš za osobe sa stomom, što ga čini različitim od svih ostalih koji imaju na našem tržištu.

  U čemu je konkretno razlika? Alisa rublje ima malo viši struk i ima ušiven džepić s unutarnje strane za stoma vrećicu. Džepić sprječava dodir vrećice s kožom i time može spriječiti upalu kože, a koja može nastati uslijed trenja vrećice.

  Sastav? 91% pamuk, 9% elastin. Džepić za stomu? Isti sastva, 91% pamuk, 9% elastin.

  Na tržištu danas postoji jako puno brandova koji nude donje rublje visokog struka i osobno ih imam i ja nekoliko, ali je razlika itekako bitna kad imaš stomu.

  Pod broj 1, rublje dizajnirano za osobe sa stomom ima unutarnji džep koji odgovara svakoj stomi, bilo da se nalazi s lijeve ili desne strane. Džep prije svega pridržava stoma vrećicu i ne da joj da skakuće uokolo.

  Ovo sam već toliko puta istaknula, pa ne želim ni ovdje izostaviti. Taj džep daje sigurnost i slobodu u kretanju. Čak iako nosim užu odjeću, volim iskoristiti prednosti džepa, jer svaka moja vrećica dođe do prepone i stvara mi nelagodu ako ju ne “ukrotim”.

  O haljinama, suknjama, joggersicama mislim da uopće ne trebam ništa posebno isticati. Ovdje se taj džep itekako iskaže jer pridržava vrećicu kad nam je to stvarno potrebno.

  Pod broj 2, udobnost. Kako se radi o gotovo pamučnom donjem rublju s 91% udjela pamuka, jako je ugodan za nošenje, i, još bitnije, upija vlagu i znoj kojih itekako ne fali ispod stoma vrećice.

  Samo zato što imam stomu ne znači da se moram odreći lijepog donjeg rublja, naprotiv, samo znači birati pametno, odnosno birati donje rublje koje mi daje savršenu potporu dok navigiram kroz život sa stomom.

  Zbog donjeg rublja prilagođenog stomi, imam osjećaj dodatne sigurnosti i potpore, jer drži vrećicu na mjestu i time smanjuju šansu da se bazni podložak odlijepi, a samim time se smanjuje i mogućnost curenja sadržaja.

  Kad se samo vratim na početak suživota sa stomom kad sam mislila da će se sve promijeniti, pa tako i odjeća koju ću nositi; a danas već imam pravu kolekciju odjeće i rublja prilagođenog da olakša život sa stomom…

  Nije samo da se osjećam sigurno preko dana, nego i preko noći, što je možda još i bitnije jer dok spavam imam znatno manju kontrolu nad stomom.

  Donje rublje prilagođen osobama sa stomom, kao što je i ovo, lijepo “učvrsti” stoma vrećicu i pruža joj potporu i sigurnost i preko noći, tako da, otkako imam u svojoj kolekciji ovakvo donje dosta mirnije spavam.

  Da li bih preporučila donje rublje Alisa svima koji imaju stomu? To definitivno!

  Zato uskoro slijedi i nagradno darivanje na Facebooku jedna nagrada i na Instagramu druga nagrada, zato budite blizu da ne propustite priliku osvojiti ovo odlično donje rublje.

  Dobitnici biraju žele li muško, žensko ili dječje donje rublje, kao i boju i veličinu.

  Sadržaj sponzorira ALISA

  Prijevod/Tekst: Marija Primorac, mag.act.soc

  DARIVANJE

  Zavirite u Darivanja koja MissStoma Magazine ima. Sigurno ćete pronaći nešto za sebe!

  Sadržaj web stranice MissStoma Magazine je isključivo informativnog karaktera. Ova stranica, kao ni društvene mreže povezane uz istu, ni pod kojim okolnostima nisu zamjena za profesionalni medicinski savjet, dijagnozu niti liječenje.

  stoma

  Grupa podrške

  Pridruži se grupi podrške za osobe s raznim oblicima stome (ileostoma, kolostoma, urostoma, jejunostoma...), pouchem (j-pouch, k-pouch, w-pouch...) i resekcijom crijeva i postani dio velike zajednice u kojoj možete puno toga naučiti, ali i doprinijeti zajednici svojim znanjem.

  OSTAVI KOMENTAR

  Unesite svoj komentar!
  Ovdje unesite svoje ime

  1,099ObožavateljiLike
  3,607PratiteljiPrati
  29PratiteljiPrati

  Marija P.

  Author

  Founder and the author of the MissStoma Health & Lifestyle Magazine. Also, an IBD warrior, cancer survivor, and stoma owner trying to spread the awareness about invisible illness that almost stole my life and about the invisible disability that gave me my life back.

  Translate »