18.5 C
Široki Brijeg
More

  Ensure plus advance kao baza za smoothie

  MissStoma Magazin koristi pouzdane i provjerene izvore za članke!

  Smoothie se uvukao na velika vrata u jelovnike mnogih nas, a osim što ima bezbroj odličnih okusa i kombinacija, odličan je i za oboljele od upalnih bolesti crijeva kao način unosa voća i povrća, a posebno onih koje je teško probaviti zbog samog oboljenja.

  Upalne bolesti crijeva mogu biti jako zahtjevne, a nerijetko je veliki broj oboljelih često na enteralnoj prehrani zbog čestog variranja u kilaži ili zbog malapsorpcije ili malnutricije, dok su pojedini na takvim oblicima prehrane u terapijske svrhe.

  Iako imaju šaroliku paletu okusa, s vremenom svi mi oboljeli izgubimo želju za uzimanjem istih, jer s cjeloživotnom bolesti, mnogi od nas ih koriste na duge staze.

  Kad nešto moraš, onda tražiš načine da sebi olakšaš.

  Kako se moje zdravstveno stanje opet malo poigralo sa mnom, tako su i kila spala, a uz njih se izgubio i apetit.

  Svjesna činjenice da trebam povratiti snagu, ali i nadoknaditi kila, po tko zna koji put sam na enteralnoj prehrani, jer kod mene jednostavno s kilažom ne ide drugačije.

  Ensure Plus Advance je preporuka liječnika jer sam u konstantnom deficitu vitamina D3, ali i zbog toga jer je bogat proteinima i kalcijem, uz sve ostale svoje nutritivne vrijednosti.

  Za danas sam odlučila nešto drugačiji način unosa ovog napitka. Koristila sam ga kao bazu za smoothie i okus je savršen.

  Sastojci:

  • Jedna srednje zrela banana
  • Šaka smrznutih borovnica
  • 1/3 napitka Ensure Plus Advance od 220 ml – okus banana

  Sve sastojke sam stavila u blender i smiksala. To je to. Jednostavno i brzo, a okus savršeno pjenast i ukusan.

  Osim toga, jako povoljno utječe i na moju stomu jer banane reguliraju sadržaj koji se prazni na stomu i zahvaljujući pektinu umjesto rijetkog, tekućeg sadržaja, prazni se formiran i kašasti sadržaj.

  Banane su inače odličan izvor energije, dok se za PSB, spoj koji se može naći u borovnicama, smatra da može smanjiti upalnu aktivnost imunoloških stanica i ograničiti upalu debelog crijeva. Uz sve to kad se dodaju i nitritivne vrijednosti Ensure Plus Advance, ovo je definitivno odličan smoothie.

  Prijevod/Tekst: Marija Primorac, mag.act.soc

  DARIVANJE

  Zavirite u Darivanja koja MissStoma Magazine ima. Sigurno ćete pronaći nešto za sebe!

  Sadržaj web stranice MissStoma Magazine je isključivo informativnog karaktera. Ova stranica, kao ni društvene mreže povezane uz istu, ni pod kojim okolnostima nisu zamjena za profesionalni medicinski savjet, dijagnozu niti liječenje.

  stoma

  Grupa podrške

  Pridruži se grupi podrške za osobe s raznim oblicima stome (ileostoma, kolostoma, urostoma, jejunostoma...), pouchem (j-pouch, k-pouch, w-pouch...) i resekcijom crijeva i postani dio velike zajednice u kojoj možete puno toga naučiti, ali i doprinijeti zajednici svojim znanjem.

  OSTAVI KOMENTAR

  Unesite svoj komentar!
  Ovdje unesite svoje ime

  1,098ObožavateljiLike
  3,607PratiteljiPrati
  29PratiteljiPrati

  Marija P.

  Author

  Founder and the author of the MissStoma Health & Lifestyle Magazine. Also, an IBD warrior, cancer survivor, and stoma owner trying to spread the awareness about invisible illness that almost stole my life and about the invisible disability that gave me my life back.

  Translate »