4.1 C
Široki Brijeg
More

  Isprobala sam Alisa čipkasti pojas za stomu

  MissStoma Magazin koristi pouzdane i provjerene izvore za članke!

  Ovo nije prvi pojas koji probam, ali jeste prvi pojas napravljen od čipke i s dodanim unutarnjim džepom za vrećicu.

   

  U potpunosti je napravljen od čipke. Za potrebe testiranja izabrala sam crnu boju, s tim da je dostupan u više boja, kao i veličina.

  Dosta je lagan i prozračan tako da prilikom nošenja skoro da mi je i neprimjetan.

  Bilo da nosim vrećicu vodoravno ili okomito, savršeno stane u džepić s unutarnje strane pojasa. Razlika je jedino u tome što okomita vrećica bude presavijena ili malo “žgužvana”, ali svakako nebitno, jer protok se odvija pez prekida (ipak je ileostoma kod mene i to mi je uvijek bitno).

  Pojasevi mi općenito uvijek super dođu jer vrećice mi, bez obzira koji model, uglavnom dođu do prepone pa mi kopča ili čičak stvaraju nelagodu. Ni ovaj nije izuzetak, nego baš fino pridržava vrećicu dok ga nosim.

  Može se nositi u svim prilikama i uz sve odjevne kombinacije jer je malen i kompaktan.

  Ovaj pojas nije potporni pojas, što znači da ne pruža potporu stomi kompresijom. Ovaj pojas je isključivo namjenjen za pridržavanje stoma vrećice na mjestu.

  Plus mu je i ovaj unutarnji džep koji dođe cijelom dužinom prednje strane pojasa. Kod mene je stoma s desne strane, ali savršeno odgovara i za one sa stomom s lijeve strane.

  Ne moram posebno ni naglasiti koliko ovaj unutarnji džep dobro dođe za očuvanje dijela kože koja dođe ispod vrećice. Od toga da upija znoj pa sve do sprječavanja trenja vrećice i iritacija.

  Kod dužeg nošenja ne stvara nelagodu, skoro da ga i ne osjećam dok ga nosim ispod odjeće.

  S gornje i donje strane ima ušivenu gumu koja ga pridržava na mjestu, tako da dok ga nosim uvijek ostane na mjestu.

  Odlično mi dođe kod odjeće koja ne pridržava vrećicu, ali i za vrijeme intimnih odnosa.

  Vjerujem da bi i svima ostalima koji imaju stomu bio odličan dodatak za pridržati vrećicu ili čak “sakriti” ju kad je potrebno (čitaj za vrijeme intimnih odnosa).

  Jednostavan je za održavanje i brzo se suši. Sigurno će možda i zaplivati koji put sa mnom. Dobro, možda ne baš zaplivati, ali sigurno hoće roniti na dah i skakati s mola sa mnom. Ipak ove ludorije svakog ljeta mi “prijete” da bi me mogle koštati vrećice.

  *Sadržaj sponzorira Alisa

  Prijevod/Tekst: Marija Primorac, mag.act.soc

  DARIVANJE

  Zavirite u Darivanja koja MissStoma Magazine ima. Sigurno ćete pronaći nešto za sebe!

  Sadržaj web stranice MissStoma Magazine je isključivo informativnog karaktera. Ova stranica, kao ni društvene mreže povezane uz istu, ni pod kojim okolnostima nisu zamjena za profesionalni medicinski savjet, dijagnozu niti liječenje.

  stoma

  Grupa podrške

  Pridruži se grupi podrške za osobe s raznim oblicima stome (ileostoma, kolostoma, urostoma, jejunostoma...), pouchem (j-pouch, k-pouch, w-pouch...) i resekcijom crijeva i postani dio velike zajednice u kojoj možete puno toga naučiti, ali i doprinijeti zajednici svojim znanjem.

  OSTAVI KOMENTAR

  Unesite svoj komentar!
  Ovdje unesite svoje ime

  1,099ObožavateljiLike
  3,607PratiteljiPrati
  29PratiteljiPrati

  Marija P.

  Author

  Founder and the author of the MissStoma Health & Lifestyle Magazine. Also, an IBD warrior, cancer survivor, and stoma owner trying to spread the awareness about invisible illness that almost stole my life and about the invisible disability that gave me my life back.

  Translate »